28-09-09

Uitslag PK Meerkamp te Oordegem op 26 en 27/9

[Uitslag]

00:57 Gepost door Andy Van Coppenolle in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-09-09

Uitslag Nationaal Jeugdcriterium te Nijvel op 26/9

4 medailles:
Sam Verlet GOUD
Stef Botte en Febe Goossens ZILVER
Vie Lucas BRONS

3 clubrecords:
Sam Verlet op de 60m: 9.15
Febe Goossens in het hoogspringen: 1.24m
Robrecht Bruneel in het kogelstoten: 10.04m

2 geëvenaarde clubrecords:
Nienke De Waele in het polsstokspringen: 1.80m
Stef Botte op de 60m: 8.44

2 supercontente begeleiders :-)

En nog vele serieuze verbrekingen van persoonlijke records door de 18 deelnemers aan dit officieuze Belgisch Kampioenschap.

Een schitterend weertje, veel supporters en gemotiveerde atleten, dat was het recept voor deze succesvolle atletiekdag.
Het begon allemaal om 10.00u met de aflossingen 4x80m voor miniemen meisjes. Julie Cruypeninck, Marie De Geyter, Amandine Dupont en Soetkin De Vos gingen voor een clubrecord. Na een goede start van Julie liep de eerste aflossing niet van een leien dakje. Het duurde net iets te lang. Gelukkig was Marie genoeg bij de pinken om te vertragen en op die manier de hele wedstrijd te redden voor het team. Marie bezorgde KASVO daarna toch de kop. De volgende 2 stokwissels liepen gesmeerd en Amandine en Soetkin behielden de eerste plaats tot op de meet, al werd het op het einde nog even spannend met een sterk opzettend RIWA. We zagen enkele lange gezichten door de mislukte stokwissel, maar de latere 4e plaats, na 3 bijna ongenaakbare ploegen, bleek een grote troost.
Om 11.00u was het dan tijd voor de eerste individuele proeven waaraan KASVOotjes deelnamen. Marie De Geyter kon zich dankzij een afwezige atlete toch nog inschrijven voor het verspringen en deed het daar goed met een sprong van 4.08m. De meeste aandacht ging op dat moment echter naar Sam Verlet op de 60m. Sam was grote favoriete, maar de tegenstand had tijden die niet ver achter lagen, dus het kon nog eens spannend worden. Sam zette echter al in de reeksen de puntjes op de i. Ze won haar reeks in een nieuw persoonlijk EN clubrecord van 9.15, 17 hondersten sneller dan haar vorige besttijd.
Bij de benjamins jongens kregen we Jef De Merlier aan de start. Nog steeds pas eerstejaars benjamin, maar nu al heel snel. Ook Jef liep een nieuw persoonlijk record met 9.87.
Beide pupillen meisjes liepen een goede wedstrijd, ook al hadden ze alletwee een mindere baan te pakken. Elisa De Lange startte in baan 1, ze had geen al te goede start, maar versnelde daarna goed en liep een knappe 9.27. Sara Heyse liep in de buitenbaan, baan 6. De tribune en de toeschouwers hangen bijna tot in die baan, maar toch liep Sara een erg goede wedstrijd. Met 9.04 liep ze tot op 7 hondersten van haar persoonlijk record.
Stef Botte kwam daarna aan de beurt. Hij had van de geselecteerden de snelste tijd op zijn naam, maar de concurrentie stond slechts op een zuchtje. Stef liep in de 1e reeks naar de overwinning in 8.44, een evenaring van zijn PR en clubrecord. Slechts 1 atleet liep in de volgende reeks sneller.
Ondertussen had ook Julie Cruypeninck een plaatsje gevonden op de deelnemerslijst van het kogelstoten door een afwezige. Met een stoot naar 7.99m deed ze het absoluut niet slecht.
Dan ging alle aandacht naar Febe Goossens. Omdat de miniemen jongens steeds hoger bleven springen, was het hoogspringen voor benjamins meisjes ietwat verlaat, wat niet zo goed was voor de groeiende stress.
Met een vertrouwenwinnende sprong over haar beginhoogte van 1.10m was ze direct goed vertrokken. 1.15m zette ze ook direct opzij. Op 1.18m had ze het even wat moeilijker maar ze lukte het toch in de 3e beurt. Daarna volgde de sprong voor het clubrecord op 1.21m en ook daar ging Febe over. Dan legde de jury de lat op 1.24m, ondertussen al 13cm hoger dan haar record, uitgezonderd de laatste 2 weken (pas vorige week was ze naar 1.20m gegaan). Maar Febe wou nog niet stoppen, na 1.21m was een podium immers nog niet zeker met nog 4 atletes in wedstrijd. Dus overschreed ze 1.24m ook nog, waardoor ze naar de zilveren medaille sprong.
Voor de middagpauze kwamen dan nog 2 atletes aan de start. Op de 300m voor miniemen meisjes liepen zowel Amandine Dupont en Soetkin De Vos een keigoede wedstrijd. Beide atletes kwamen over de finishlijn in een tijd die net boven hun PR lag.
Na de middag begon Nienke De Waele aan het polsstokspringen. Ze evenaarde daarin haar PR en clubrecord met een sprong over 1.80m. Al was ze een beetje ontgoocheld, want ze had graag 2m willen springen.
Kimsy De Schanfeleire liep een sterke wedstrijd op de 60m horden en werd 3e in haar reeks in 11.66, net niet snel genoeg voor de finale.
Vorig jaar was het Anton Descamps die een half jaar streefde naar het clubrecord in het kogelstoten en dit jaar was het Robrecht Bruneel. Wetende van vorige wedstrijden dat die 10.02m uit 1967 haalbaar was, deed hij er alles aan om dat record op zijn naam te zetten. En net als bij Anton vorig jaar, was het ook nu weer niet goed voor de zenuwen. Bij het inwerpen gaf ik nog enkele tips en die bleken goed te zijn voor die extra centimeters. Al van bij de eerste poging gooide Robrecht dat langverlangde clubrecord met een stoot naar 10.04m. Een dolgelukkige Robrecht kwam dat nieuws direct melden aan zijn vader en mijzelf. En om het getal 10 nog wat extra glans te geven werd hij daarmee ook 10e.
Ondertussen zaten we al aan 3 clubrecords en 2 evenaringen, wat een succes!
Lukas Denys heeft een blessurerijk jaar achter de rug. De tijd waarmee hij zich selecteerde voor dit criterium was al van helemaal in het begin van dit zomerseizoen. Lukas liep een hele slimme, sterke wedstrijd en liep tot velens verbazing een nieuw persoonlijk record 3.16.90.
Margot Van Durme was de hele week ziek geweest en had misschien beter niet gestart. Maar een deelname aan het officieuze Belgisch Kampioenschap laat je toch zomaar niet vallen hé. Veel te zwak door haar ziekzijn, liep Margot een wedstrijd met het verstand en forceerde op geen enkel moment, maar toonde toch haar karakter en gaf niet op. Ook al kwam ze als laatste over de streep, toch liep ze nog een erg respectabele tijd van 3.28.35.
Ilana Eeckhout was in diezelfde wedstrijd gestart nadat ze pas vorige week hoorde dat ze geselecteerd was, nadat iemand afgezegd had. Met de op papier traagste tijd kwam Ilana absoluut in een luxepositie aan de start. En de underdog liep voor wat ze waard was naar een nieuw persoonlijk record van 3.16.35, de 4e tijd van de 1e-jaars miniemen. Volgend jaar zullen ze met haar moeten rekening houden.
Febe Laurier gooide de speer naar een goede 20.42m. Met een tegenwind die eens sterker en dan ineens helemaal niet waaide, was het moeilijk gooien voor die lichte 400g speertjes.
In het discuswerpen voor pupillen meisjes kwam dan de laatste atlete aan bod. Vie Lucas stond voor deze dag als 2e in de ranglijsten en was erop gebrand om het ook in Nijvel heel goed te doen. Tijdens het inwerpen schudde Vie enkele mooie worpen uit haar mouw, waaronder 1 net voor de 30m lijn. In de wedstrijd haalde Vie een worp van 23.07m, goed voor de bronzen medaille. Ook al was op dat moment enkel goud goed genoeg geweest, op het podium staan, deed haar toch breed glimlachen.

Al 2 medailles waren er aan KASVOotjes uitgedeeld, en nu kwamen er nog 2 kanshebbers in de finales van de 60m.

Sam Verlet mocht eerst. Voor het eerst in haar nog korte atletiekcarrière startte Sam met de juiste voet en moest ze eens niet beginnen met een meter in te halen op de concurrentie. Sam liep onbedreigd naar de overwinning en liep met 9.29 voor de 2e keer onder haar oude clubrecord, maar deze keer niet zo snel als in de reeksen. Waarschijnlijk waren de 6 uren wachttijd tussen reeksen en finale hierin een grote oorzaak.

GOUD, ZILVER en BRONS hadden ze al verzameld. Er moest er nog 1 starten.

Stef Botte kreeg voor de start nog enkele bemoedigende woorden van zijn trainer, Maxime, en zag er uiterlijk relatief rustig uit net voor de start. Wat van de supporters niet kon gezegd worden.
Net zoals in de reeksen liep Stef een schitterende wedstrijd in een tijd van 8.49, goed voor een zilveren medaille.

Proficiat aan de medaillewinnaars Febe Goossens, Vie Lucas, Sam Verlet en Stef Botte !
Prociciat aan de clubrecordbrekers en evenaarders: Febe Goossens, Sam Verlet, Nienke De Waele, Robrecht Bruneel en Stef Botte
Proficiat aan alle deelnemende atleten voor jullie positieve, sportieve instelling en voor jullie prestaties.

Bedankt ook aan alle ouders en supporters voor jullie aanmoedigingen en voor het feit dat jullie de verre verplaatsing toch de moeite hebben gevonden.
Bedankt aan trainer Maxime voor de begeleiding.
Bedankt aan de organisatie voor alweer een schitterend jeugdcriterium.

Tot volgend jaar !

[Uitslag] - [Foto's]

20:58 Gepost door Andy Van Coppenolle in Wedstrijden | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-09-09

Uitslag jeugdmeeting te Aalst op 20/9

[Uitslag] - [Foto's]

20:51 Gepost door Andy Van Coppenolle in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geselecteerde atleten voor het Nationaal Jeugdcriterium te Nijvel op 26/9

Beste atleten en ouders,

Volgende atleten zijn geselecteerd voor deelname aan het Nationaal Jeugdcriterium.

Benjamins
Sam Verlet - 60m (11.00u en 17.20u)
Febe Goossens - hoog (11.15u)
Jef De Merlier - 60m (11.15u en 17.25u)

Pupillen
Elisa De Lange - 60m (11.30u en 17.30u)
Sara Heyse - 60m (11.30u en 17.30u)
Kimsy De Schanfeleire - 60m horden (14.30u en 17.15u)
Vie Lucas - discus (16.45u)
Stef Botte - 60m (11.45u en 17.35u)
Lukas Denys - 1000m (15.38u)

Miniemen
Soetkin De Vos - 300m (12.30u)
Margot Van Durme - 1000m (15.45u)
Amandine Dupont - 300m (12.30u)
Febe Laurier - speer (16.00u)
Robrecht Bruneel - kogel (14.30u)
Nienke De Waele - polsstok (14.00u)    NIEUW !!
Ilana Eeckhout - 1000m
(15.45u)   NIEUW !!

Volledige lijsten : http://www.cabw.be/CriteriumAtleltenUitslagen.html
Compleet uurrooster : http://www.cabw.be/PDF/Horaires/2009/26092009.pdf

Voor de atleten die niet geselecteerd zijn, bestaat er toch nog een mogelijkheid om deel te nemen.
Benjamins, pupillen en miniemen kunnen deelnemen aan de aflossingen 4x60m en 4x80m.
Pupillen of miniemen die nog willen deelnemen kunnen nog deelnemen aan de 1000m "buiten criterium" om 14.00u. Daarvoor kan er ter plaatse ingeschreven worden tussen 11.30u en 12.30u . Voor de benjamins is er geen 600m voorzien.

Maxime en ik gaan mee als begeleider.

Wie van de ouders wil volgen met de wagen? Kom dan tegen 7.30u naar de piste, we vertrekken van daar in groep naar Nijvel. Het vroege vertrekuur is er omdat we op tijd willen zijn voor de aflossingen. Wie er pas later moet zijn, kan dezelfde route volgen via deze wegomschrijving.
(OPGEPAST op N60 richting Gent: Werktuigendagen)

08:22 Gepost door Andy Van Coppenolle in Wedstrijden | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-09-09

Koekjesactie Lotus

Gedurende de maand september verkoopt KASVO terug ‘Lotus’-koekjespakketten (13 stuks/ zak) aan € 5,00 per zak. Pakketten kunnen besteld en betaald worden bij één van de KASVO-trainers of in de kantine tot en met woensdag 30 september 2009! De bestelde pakketten kunnen worden afgehaald vanaf vrijdag 16 oktober 2009! Er wordt bovendien een beloning voorzien voor de atleet met het meeste aantal verkochte pakketten!

Info]

15:30 Gepost door Andy Van Coppenolle in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-09-09

Nationaal Jeugdcriterium te Nijvel op 26/9

Beste atleten en ouders,

Op 26 september gaat opnieuw het Nationaal Jeugdcriterium door te Nijvel. Dit is het officieus Belgisch Kampioenschap voor jeugdatleten omdat enkel de besten worden uitgenodigd om deel te nemen.

Na de "voorlopige" inschrijvingen gaat de organisatie de beste 18 per proef selecteren uit de lijst van ingeschreven atleten. 15 bij een kampnummer, 12 bij polsstok- en hoogspringen. De lijst van geselecteerden zal op de site bekend gemaakt worden rond 18 september.

Volgende atleten zijn ingeschreven:

Benjamins

Sam Verlet - 60m en ver
Febe Goossens - hoog en ver
Jef De Merlier - 60m en ver

Pupillen

Elisa De Lange - 60m
Sara Heyse - 60m
Kimsy De Schanfeleire - 60m horden
Vie Lucas - discus
Stef Botte - 60m
Lukas Denys - 1000m en ver

Miniemen

Soetkin De Vos - 80m en 300m
Margot Van Durme - 1000m en hoog
Amandine Dupont - 300m en discus(600g) (prestatie met 750g telt mee)
Febe Laurier - 1000m en speer
Ilana Eeckhout - 1000m
Julie Cruypeninck - kogel
Nienke De Waele - polsstok
Robrecht Bruneel - kogel

UPDATE: de inschrijving werd bevestigd door CABW. De geselecteerden zullen ten laatste op 19/9 bekend gemaakt worden.

Ik ga mee als begeleider van 's morgens tot de laatste atleet naar huis gaat.

17:15 Gepost door Andy Van Coppenolle in Wedstrijden | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |