27-06-09

Uitslag Provinciaal Kampioenschap te Deinze op 27/6

Clubrecords voor
Nienke De Waele in het polsstokspringen
Stef Botte op de 60m
Kimsy De Schanfeleire in het hockeybalwerpen EN op de 60m horden

GOUD voor Vie Lucas in het discuswerpen
GOUD voor Febe Goossens in het hoogspringen
GOUD voor Sam Verlet op de 60m
GOUD voor Kimsy De Schanfeleire in het hockeybalwerpen voor het 4e!!! jaar op rij !!!

ZILVER voor Stef Botte op de 60m

BRONS voor Vie Lucas in het kogelstoten
BRONS voor Kimsy De Schanfeleire op de 60m horden
BRONS voor Sara Heyse op de 60m

Ondanks een groot aantal schoolfeesten, kadeefeesten en/of bierfeesten, kwamen er toch alweer een recordaantal atleten strijden op dit PK. En net als vorig jaar waren ook de resultaten in stijgende lijn. Ook werd al snel duidelijk dat de voorspelde overvloedige regen er niet kwam, met momenten was het zelfs tropisch warm.

10.00u - Het polsstokspringen. Dit jaar heeft de club geinvesteerd in deze tak van de atletiek en met diezelfde discipline werd dit PK op gang geschoten. Of zeg ik beter "gesprongen". Nienke De Waele kwam voor een clubrecord en nam het daarna ook mee naar huis. Ze sprong op haar eerste polsstokwedstrijd over 1.64m. Ondertussen was Daan Lefebvre ook begonnen aan het hoogspringen. Hij werd knap 7e met een sprong over 1.30m. In het discuswerpen kwam dan de eerste atlete aan bod die op mijn lijstje stond van grote kanshebbers (zie verder). Vie Lucas verbrak net niet haar eigen clubrecord, maar dat was snel vergeten nadat ze het goud te pakken had. Seppe De Waele stootte de kogel naar 5.70m, goed voor een 19e plaats. Pupillen Yentl Maes en Taube Casteels deden het erg goed in het verspringen. Yentl sprong naar een schitterende 3.34m en Taube haalde de 3.01m. Bij de miniemen wierp Febe Laurier zich naar een knappe 6e plaats met een worp van 22.35m.

10.30u - Tijd voor de eerste loopnummers. De 60m en 80m horden worden net als andere jaren eerst gelopen. Al in de eerste reeks was het prijs. De pupillen meisjes waren met genoeg om 1 reeks te vormen en liepen daardoor een finale. Kimsy De Schanfeleire liep een perfecte wedstrijd en knauwde, nee.. scheurde 52 honderdsten van haar PR en clubrecord. Daarenboven behaalde ze de 2e medaille voor KASVO met een 3e plaats. Bij de jongens liep Arno Carton ook een sterke wedstrijd in 13.44. In het discuswerpen voor miniemen meisjes stond Amandine Dupont op medaillekoers tot enkele worpen voor het einde. Ze werd nog ingehaald door een concurrente maar werd schitterend 4e met een worp van 17.91m.

11.00u - Margot Van Durme besloot op het laatste moment toch niet de horden te lopen maar wel aan het hoogspringen deel te nemen. Een goede keuze was mijn eerste gedacht, en dat bleek ook achteraf. Margot werd magnifiek 5e met een sprong over 1.39m. Ilana Eeckhout en Nienke De Waele deden het ook erg goed. Beiden sprongen over 1.30m. Het kogelstoten was het moment van Vie Lucas. Ze had hier zo naar uitgekeken, ze stond eerste in de ranglijst op www.atletiekinfo.be en was dus grote favoriete op dit PK. Maar wat brengt een favorietenrol mee ? Juist, stress. En na 2 pogingen was al duidelijk dat de stress haar parten speelde. Desondanks deed Vie het erg goed en behaalde na een stoot van 7.57m de 3e medaille voor onze club, een bronzen.

11.20u - Yannick Delongie behaalde bij de pupillen een 15e plaats in het verspringen met 3.24m. En dan had Matthias Van Laethem alweer maar eens pech, deze keer in het discuswerpen. Bij zijn laatste poging wierp hij de discus ver genoeg om op zijn minst een knappe ereplaats te behalen, maar de schijf raakte de lijn van de sector en was daardoor ongeldig. Hij werd nog 8e met een worp van 19.53m. Volgend jaar zal je hem zeker bij de kanshebbers mogen rekenen.

12.00u - De laatste discipline voor de middagpauze was het discuswerpen voor pupillen jongens. Arno Carton haalde 11.91m.

Net zoals vorig jaar hadden de KASVOotjes tegen de middag 3 medailles behaald, waaronder deze keer al 1 gouden en 2 bronzen. Ook werden er al 2 clubrecords gevestigd of gebroken. Ook dit jaar startte dit PK erg goed.

13.30u - De benjamins mogen nu ook aan hun PK beginnen. In het hockeybalwerpen behaalde Rude Vanwalle met een worp van 17.58m de 6e plaats. Sinsa Van Vooren haalde 12.42m. Alle ogen waren opnieuw gericht op Sam Verlet op de 60m. Sam mocht starten in de eerste reeks samen met Rude en Sinsa. Sam was de topfavoriete, maar ... ze had zich geblesseerd tijdens het spelen in de week voor het PK en had daar veel last van. Sam won ondanks de pijn toch haar reeks en liep zelfs de snelste tijd met 9.57. Natuurlijk was dat goed voor de finale. Rude Vanwalle werd knap 5e in 10.48 en Sinsa Van Vooren 6e in 10.73. Bij de jongens was er enkel Celestin Wallaert om de kleuren van KASVO te verdedigen. Geboren in 2002 zal hij nog 2 jaar benjamin zijn, maar het is nu al duidelijk dat hij er tegen dan ook zal staan. Hij liep een knappe 11.92. Daarna kwamen de pupillen meisjes waar het uitkijken was naar het duel Elisa De Lange - Sara Heyse. Zowel op training als op de vorige wedstrijden was al duidelijk dat Sara steeds sneller werd en dat beide atletes aan mekaar gewaagd waren. Hoeveel dat was, merkten we een beetje later. Sara Heyse kwam eerst aan de beurt en won haar reeks in 9.10, een supertijd en goed voor een finaleplaats. In de reeks daarna liep ook Elisa De Lange naar de overwinning in 9.15, ook voor haar een erg snelle tijd en tevens finaleplaats. Tijden zijn niet gemakkelijk tevergelijken, elke reeks is anders. We moesten dus wachten tot de finale om te zien wie er echt sneller was. In diezelfde reeks liep Taube Casteels haar 60m in 10.37. Yannick Delongie liep een snelle 60m in 9.85 bij de jongens. Stef Botte overtrof zichzelf compleet. Hij liep de 3e tijd en won zijn reeks in 8.63.
Bij de 80m miniemen meisjes liep Marie De Geyter naar een snelle 11.73 in de eerste reeks. Soetkin De Vos kwam in de 2e reeks uit tegen 2 hele snelle concurrentes Ashley Solomon en Priscilla Kwasi Ofori. Ze werd zoals verwacht 3e na die 2. Of toch niet ? De reeks moest worden herlopen omdat er een atlete gehinderd werd nadat er een andere uit haar baan liep. Wat was Soetkin kwaad! En dat die woede kan helpen werd al snel duidelijk. Bij het herlopen werd ze 2e in 11.23 en mocht naar de finale. Iris Beatse liep opnieuw een sterke 80m in 11.37. Benjamin Levieux haalde de meet in een erg snelle 11.62.

14.00u - In het verspringen werd Matthias Van Laethem knap 6e met een sprong van 4.20m. Julie Cruypeninck stootte de kogel naar 8.43m en werd daarmee 7e. Eline Gheerolfs verbeterde haar beste prestatie naar 6.62m en Lauren Maes stootte naar 5.27m.

14.15u - Yentl Maes gooide de hockeybal 22.09m ver. Een andere KASVO-atlete leverde nog maar eens een prestatie om U tegen te zeggen. Voor het 4e jaar op rij, jawel u leest het goed - 4x na elkaar, werd Kimsy De Schanfeleire Provinciaal Kampioen in het hockeybalwerpen. Daarenboven verpulverde ze haar eigen clubrecord, en de tegenstand, met een magistrale worp van 37.98m. (zie foto's) Dit was ondertussen de 4e medaille voor KASVO, we waren nog steeds op schema voor een collectieve topprestatie.

15.00u - Seppe De Waele sprong over 1.15m in het hoogspringen, goed voor een 14e plaats. Femi De Vleeschauwer werd knap 14e in het verspringen met 2.75m en was daarmee de beste van haar leeftijdsgenoten uit 2002. Febe Goossens werd schitterend 6e met een sprong van 3.20m. In het kogelstoten bij de benjamins jongens vochten 2 KASVootjes een duel uit. Spannend was het wel, slechts 3cm verschil was er tussen de 2 atleten. Lode Lucas werd schitterend 5e met 7.10m en Ruben De Vleeschauwer werd 6e met 7.07m.

15.15u - Kwart na 3, tijd voor de finales. En ineens ging het snel.
De benjamins meisjes waren eerst aan de beurt. Favoriete Sam Verlet bewees dat ze de snelste was, maar deze keer ging dat niet zonder een grote dosis strijdlust. Na een gemiste start duurde het zeker 40m eer ze de kop nam en won in 9.46. Een erg goede tijd gezien haar blessure. Nr 5 was binnen, waarvan al 3x goud. En dat het snel ging, dat zei ik al hé. Een paar minuten later liepen de pupillen meisjes hun finale, met daarin 2 Oudenaardse atletes Sara Heyse en Elisa De Lange. Van bij de start was het spannend, en dat veranderde niet tot op de streep. Het was duidelijk dat beide 3e en 4e werden, maar wie was er nu voor de ander? De ene dacht Elisa, de ander Sara. Toen ze uiteindelijk na het bestuderen van de fotofinish de uitslag omriepen bleek Sara Heyse de bronzen medaille te hebben gewonnen in dezelfde toptijd als Elisa De Lange, 9.01 !! Voor beide atletes een enorme verbetering van hun persoonlijk record en ze komen daarmee ook tot op 11 honderdsten van het clubrecord. Nummer 6 was een feit en het was nog niet gedaan.
Want bij de jongens was daar nog Stef Botte, waarvan ik al direct bij aankomst gezien had dat hij in topvorm verkeerde. In de reeksen liep hij al een PR en de 3e tijd. In de finale overtrof hij zichzelf nog eens. Hij werd fantastisch 2e in 8.44, 30 hondersten beter dan zijn PR vóór dit PK en tevens een clubrecord met elektronische tijdopname. En we zaten aan 7, dat ging snel he!
Laatste atlete die aantrad op de korte sprint was Soetkin De Vos. Zij liep nog sneller dan in de reeksen naar een 7e plaats in een schitterende 11.20.

16.00u - In het hoogspringen bij de benjamins meisjes sprong Febe Goossens 1cm hoger dan haar PR naar een gouden medaille, de 8e voor KASVO. 1.11m werd vlot overschreden, de clubrecordhoogte van 1.14m was nog net te hoog, maar dat zal niet lang zo blijven geloof ik.
De verspringmeisjes bij de miniemen waren met 4. Lauren Maes word steeds beter en sprong 2.98m. Laura Van Den Berghe sprong naar een erg knappe 3.94m. Julie Cruypeninck haalde 3.97m en Marie De Geyter 4.04m.
Robrecht Bruneel was even kort weggelopen op een schoolevenement om te kogelstoten op het PK. Slechts 2 kogeldiktes hielden hem van een bronzen medaille. Met 9.03m werd hij schitterend 4e.

16.15u - Over naar de zwaarste proeven van de dag, zeker in dat tropische weer dat er op dat moment was. Sam Verlet had op de 600m veel last van haar blessure maar liep toch uit in 2.20.27. Femi De Vleeschauwer liep een knappe 2.35.94. Bij de jongens liep Celestin Wallaert naar een knappe 2.33.52 en Elard Lefebvre haalde de finish in 2.10.86.
Sara Heyse liep een erg knappe tactische 1000m-wedstrijd. Na een hele snelle laatste ronde werd ze 3e in haar reeks in 3.38.97, een schitterend resultaat in die hitte. Bij de jongens liep Stef Botte naar een knappe 3.36.18. Minieme Iris Beatse werd 6e in haar reeks in 3.33.70. In de 2e reeks was het uikijken of Ilana, Kyamo, Febe of Margot een vuist konden maken tegen de grote favorieten uit andere clubs. Ilana Eeckhout liep een knappe 3.26.80, de 5e tijd bij de 1e-jaars miniemen. Kyamo De Bleeckere liep de 2e tijd van alle 1e-jaars met 3.24.96. Margot Van Durme was heel erg sterk in Deinze. Even zag het er naar uit dat ze thuisloopster Ellen Beddeleem achter zich zou houden, maar ze moest op het einde toch de betere erkennen in haar concurrente. Margot liep haar 1000m in een schitterende 3.17.22. Net daarachter werd Febe Laurier formidabel 6e in 3.22.88. Daan Lefebvre liep in zijn reeks naar een mooie 2e plaats in 3.18.08, slechts 8 hondersten na de winnaar.

16.30u - In het hockeybalwerpen voor benjamins jongens kwamen Lode Lucas en Ruben De Vleeschauwer mekaar weer tegen. Na een verschil van 3cm in het kogelstoten werd het nu nog straffer. Beiden gooiden exact even ver met 23.52m. Lode zijn 2e beste worp was net iets beter dan die van Ruben en werd daardoor 9e, Ruben 10e. Elard Lefebvre gooide een naar knappe 25.76, goed voor een 6e plaats.

17.00u - Elisa De Lange was na haar 60m-finale wat teleurgesteld, maar daar was bij het hoogspringen niets meer van te merken. Ze overtrof haar eigen en ieders verwachtingen met een sprong over 1.26m, goed voor een 4e plaats. Slechts 3cm van zilver en 6cm van goud.

17.30u - De laatste discipline van de dag was de 300m, en daaraan namen nog 3 atleten deel. Amandine Dupont mocht deze keer starten in een andere baan als de buitenste en liep een knappe 47.25. Soetkin De Vos liep een ijzersterke wedstrijd en werd uiteindelijk 5e in 45.76. Bij de jongens werd Benjamin Levieux knap 8e in 46.83 als EERSTE 1e-jaars miniem.

4x goud, 1x zilver en 3x brons, daarmee deden de atleten 1 medaille beter dan vorig jaar, met 4 clubrecords deden ze er zelfs 3 bij vergeleken met vorig jaar.
Voor het PK begon had ik een voorspelling gemaakt wie er een medaille ging behalen. Ik heb toen tegen enkelen gezegd dat er 10 medailles mogelijk waren. Achteraf gezien hadden dat er zelfs 12 kunnen zijn. Vele atleten hebben zich echt overtroffen op dit PK en dat voorspelt veel moois voor de komende wedstrijden.

PROFICIAT aan de medaillewinnaars Kimsy, Vie, Stef, Febe, Sara en Sam. PROFICIAT aan de nieuwe eigenaars van een clubrecord Kimsy, Nienke en Stef. PROFICIAT aan alle atleten die een mooie ereplaats behaald hebben of een persoonlijk record verbroken hebben en tevens proficiat aan alle atleten voor hun positieve en sportieve ingesteldheid voor en tijdens dit PK.

Bedankt aan alle (jeugd)trainers (Patrick, Joke, Maxime, Hanne, Audrey en Tim) voor de schitterende begeleiding van de atleten en bedankt aan alle ouders en supporters voor de oneindige stroom aanmoedigingen.

Ook bedankt aan de organisatie en juryleden voor deze schitterende atletiekdag.

Ik heb mijn best gedaan om van elk podium foto's te maken, maar ik heb er toch eentje gemist. En het was dan nog dat van Febe Goossens die goud haalde in het hoogspringen. Onvergeeflijk!
Gelukkig wees Jacques Peyskens mij erop dat er foto's op de site van AC Deinze staan, zo kunnen jullie de foto's bekijken via onderstaande links.
[Foto Febe 1] - [Foto Febe 2]

[Uitslag] - [Foto's] - [Foto's AC Deinze] - [Foto's podia AC Deinze]

20:38 Gepost door Andy Van Coppenolle in Uitslagen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat om zo een mooi en gedetailleerd verslag te schrijven. Dank voor je vele uren dat je daarin gestoken hebt. Zo hebben diegene die er helaas niet bij konden zijn ook een mooi overzicht over het verloop van deze prachtige dag.

Gepost door: Katy | 29-06-09

proficiat iedereen! Leuk om nog eens zo een verslagje te mogen lezen. Zo blijf ik toch nog een beetje op de hoogte. Ook al is Simon nu kadet, ik vind het nog altijd plezant om op jong kasvo alles te blijven volgen. Bedankt Andy!
Ook een dikke proficiat aan iedereen die deelgenomen heeft aan het PK!
Sofie

Gepost door: Sofie Vindevoghel | 03-07-09

PRoficiat Een dikke proficiat aan iedereen!!!!
ik heb spijt dat ik niet mee gegaan ben ;)

groetjes mathias

Gepost door: Mathias | 03-07-09

De commentaren zijn gesloten.