29-03-09

Zomerseizoen 2009

Gisteren is het zomerseizoen van start gegaan met de eerste sessie van 4 van de cursus aspirant-initiator.

Voor de atleten begint het seizoen volgende vrijdag 3 april. Op die dag organiseren we een oefenmeeting voor alle KASVOotjes. Deze meeting zal verlopen zoals elke andere wedstrijd, inclusief inschrijvingen en het dragen van clubtruitjes en borstnummers.
Dit is de ideale gelegenheid om eens te proeven van de sfeer rond een wedstrijd en voor velen zelfs al om zich eens te meten met hun clubgenootjes. Het uurrooster kan u vinden in het menu aan de rechterzijde.

Op zaterdag 11 april gaan we dan in clubverband naar de eerste echte wedstrijd van deze zomer. Dan staat direct al de eerste van 5 wedstrijden voor de Interregiocup op de kalender. Dit is een jeugdmeerkamp, m.a.w. iedereen doet aan elke proef mee en krijgt punten volgens prestatie. Tevens zijn er die dag aflossingen, 4x60m voor de benjamins en pupillen, 4x80m voor de miniemen. Wie al zeker is van deelname op 11/4 en wil meedoen aan die aflossing kan dat liefst zo snel mogelijk doorgeven aan de volgende trainers. Mathias (benjamins), Maxime(pupillen) en Andy(miniemen). Wij zullen dan de ploegen samenstellen. De aflossingen worden om 13.45u gelopen. Na de meerkamp, hopelijk zo rond 18u, wordt er tussen de ploegen die deelnemen aan de Interregiocup (Aalter, Deinze, Rieme, AA Gent en KASVO) een aflossing gelopen, de "Gouden 2000", een aflossing over 10x200m gelopen door ploegen samengesteld uit 3 benjamins, 3 pupillen en 4 miniemen. De beste 5 ploegen krijgen achteraf een wisselbeker mee, waarvan de eerste natuurlijk de mooiste meekrijgt.

Het weekeinde van 18 en 19 april en ook de periode ernaartoe wordt heel druk voor de trainers. Op die dagen gaat de Beker Van Vlaanderen voor pupillen en miniemen door. Deze interclubwedstrijd is de eerste grote afspraak voor onze atleten dit seizoen. De meisjes hoeven niet ver te rijden op zaterdag 18/4, want dit jaar gaat het gewoon op onze eigen piste te Oudenaarde door. De jongens hun wedstrijd vindt plaats in Aalst op zondag. Maxime en ik zullen de ploegen samenstellen en voor alle inschrijvingen zorgen. Gelieve ons te laten weten of je kan meedoen en aan welke 2 proeven je het liefst wil deelnemen. Hoe meer atleten er meedoen, hoe meer kans dat je aan je lievelingsnummer kan deelnemen. Ook worden er aflossingen 4x60/80m gelopen. Het ideale is dat dezelfde ploegen van in Deinze(11/4) ook hier nog eens samen lopen. Laat Maxime en mij zo snel mogelijk weten of je meedoet.

Voor de kaas- en andere koppen organiseert JongKASVO op 25 april een kaasavond. Kaarten aan €12 voor volwassenen en €7 voor kinderen t/m 12 jaar zijn verkrijgbaar bij de leden van het jeugdbestuur.

Op het vlak van trainingen komen er ook enkele nieuwigheden. Voor atleten vanaf miniem gaat er vanaf dinsdag 31/3 training polsstokspringen gegeven worden op dinsdag en donderdag vanaf 17.30u. Miniemen kunnen vanaf vandaag ook op zondagmorgen van 10u tot 11.30u trainen op de andere kampnummers (ver/hoog/kogel/discus/speer).
Vanaf volgende week zal Hanne Van Hessche elke vrijdag een groepje atleten vanaf pupillen opleiden in de kunst van de Fosbury Flop, het hoogspringen dus.

Nu enkel nog de zon .... maar dat ziet er al goed uit, voor komende week dan toch.

16:11 Gepost door Andy Van Coppenolle in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik doe mee.
En ook aan de aflossing.
Maar niet die van in Deinze, alleen de aflossing van de Beker Van Vlaanderen.
Groetjes Amandine.

Gepost door: Amandine | 02-04-09

De commentaren zijn gesloten.